Take a fresh look at your lifestyle.

Jugu i Shqipërisë mbushet me tabela në gjuhen greke

Pjesa jugore e Shqipërisë më shumë ka tabela në gjuhen greke se në atë shqipe.

Dje, më 1 Maj shteti Grek e ka mbushur Jugun e Shqipërisë me tabela orientuese në rrugë, të gjitha së pari me gjuhën greke, ka shkruar në facebook Arben Llalla.

Ja postimi i plotë i Llalas.

“Mbushet Jugu i Shqipërisë me tabela treguese në gjuhën greke. Me rastin e 1 Majit, Greqia ngul tabelat me greqishten si gjuhë zyrtare shtetërorë…Pyeteni Ramë patriotin e Kristakis dhe Anetës…” ka shkruar Llalla.

Kujtojmë që gjuha greke nuk është gjuhë zyrtare në Shqipëri, andaj mbishkrimi i tabelave vetëm në gjuhen greke në jug të Shqipërisë përbën, shkelje të rënd kushtetuese. Duhet të ceket se Kryeministri Rama ende nuk ka reaguar për këtë fakt, tek sa gjen kohë të merret me Kosovë dhe për Kosovën, ani pse kjo e fundit ka institucionet e saja.

GazetaPremium