Take a fresh look at your lifestyle.

Sot 24 Maji dita e Presidentit, e shenjuar nga Presidenti Rugova

27 Vite më parë pra me 24 Maj 1992 u shënjua për herë të parë dita e Presidentit në Republiken e Kosovës, nga Presidenti historik Dr. Ibrahim Rugova.

Si sot 27 vite më parë në zgjedhjet e para të mbajtura në Kosovë, u zgjedh Presidenti i parë në Kosovë e që ishte Presidenti historik Dr.Ibrahim Rugova.

Forma e zgjedhjeve ishte e drejtpërdrejt, kurse LDK dhe Presidenti Rugova kishin marrur shumicen dërmuese të votave duke udhëhequr me Kosovën, pavarësisht që ende Kosova nuk ishte e lirë.

Nga 24 Maji i vitit 1992, e deri më sot kjo ditë vazhdon të jetë dita e Presidentit të Republikes së Kosovë, dhe sot kur President është Hashim Thaçi kjo ditë shenon 27 vjetorin e saj.

Votimi i Presidentit Rugova me 24 Maj 1992

/GazetaPremium