Take a fresh look at your lifestyle.

Kroacia merr kryesimin e Presidencës dhe Këshillit të BE-së, ja çka përfiton Kosova!

Presidenca e Këshillit të Bashkimit Evropian, nga data 1 janar deri më datën 30 qershor, do të jetë në duart e Kroacisë.

Sipas disa publikimeve të institutit EPIK, Kroacia në mandatin e saj në presidencën e këshillit të BE-së, pritet ti kushtojë vëmendje të veçantë për  zhvillimin e mëtutjeshëm të marrëdhënieve Kosovë-Serbi.

Po i njëjti institut parasheh që Kosova do të jetë e favoriuzar dhe më komode në bisedimet me Serbinë nën udhëheqjen e Kroacisë, kjo edhe për shkak të raporteve të mira ndërshtetrore në mes të Kosovës dhe Kroacisë.

Sipas po këtij instituti, Koracia në politikën e saj, zgjërimin e BE-së e ka vendosur, si pikën e dytë më të rëndësishme, që nënkupton se Kroacia ka si synim primar zgjërimin e BE-së, gjë e cila i ndihmon shumë Kosovës dhe rajonit.

Më poshtë keni skicën e prioriteteve të Koracisë

Prioritetet
Vëmendje e veçantë për Kosovën
Çështjet kyçe

/GazetaPremium