Take a fresh look at your lifestyle.

Nga Faik Zogaj: Për mësuesin e parë të Akademisë së UÇK-së

Gjeneral-Major – Shaban Shala, i cili ishte i pari që sterviti UÇK-në, dhe i pari që e bëri të mundur transformimin e UÇK-së në Trupa të Mbrojtjes së Kosovës.

Shkruan Faik Zogaj

“Për Mësuesin e parë të Akademisë Ushtarake të UÇK-së Gjeneral-Major Shaban Shala, veprimtar i hershëm i çështjes kombëtare, ish-i burgosur politik, ish-bashkëthemelues e drejtues, pjesëtar dhe udhëheqës i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, komandantët në transformimin i Trupave Mbrojtëse të Kosovës dhe MËSUES I PARË I AKADEMISË USHTARAKE TË UÇK-së. Është më e pakta që mund ta bëjmë për të lavdishmit ish- veprimtarët e mëdhenj të çështjes kombëtare, për themeluesit e themeleve të shtetit të Kosovës e posaçërisht për MËSUESIN e Akademisë Ushtarake të UÇK-së, tashmë Hero i Kosovës, Shaban Shala. Sot mban titullin “Hero i Kosovës”. Lavdi e përjetshme MËSUES, HERO SHABAN SHALA!”

/GazetaPremium